Nieuws Curaçao

Verdachten cocaïnelijn Curaçao en Achterhoek blijven drie maanden langer in voorarrest

ALMELO – De zes verdachten van betrokkenheid bij een grote cocaïnelijn tussen Curaçao, Twente en de Achterhoek blijven drie maanden langer in voorarrest. Dat oordeelde de raadkamer van de rechtbank in Almelo woensdagmiddag. 

Bij het oprollen van de omvangrijke drugslijn vond de politie twee weken geleden 73 kilo aan cocaïne in zeecontainer in Silvolde. Afgelopen vrijdag onderschepte de douane nog eens 128 kilo coke in een schip in de haven van Vlissingen. De totale straatwaarde bedroeg ruim 15 miljoen euro.

bol

Beperking

Donderdag 30 juni viel justitie met vierhonderd medewerkers dertien panden binnen en arresteerde zeven verdachten. De rechtbank oordeelde dat de verdachten vanwege het lopende onderzoek ‘in beperking’ blijven. Dat betekent dat ze alleen met hun raadsman contact mogen hebben.

Justitie verdenkt in totaal zeven verdachten van betrokkenheid bij grootschalige invoer van cocaïne. Een van de verdachten is vorige week vrijgelaten. De zes anderen blijven vast zitten tot aan de eerste openbare regiezitting in de rechtbank. 

bol

Deel dit artikel