Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba wil de intensive care van het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal (HOH) uitbreiden naar veertien bedden. Minister van Volksgezondheid Dangui Oduber (MEP) zei dit tegen plaatsvervangend secretaris-generaal Abigail Norville tijdens haar werkbezoek.

F15 ARU vwsNorville was vorige week op Aruba en had een ontmoeting met Oduber. De Nederlandse functionaris toonde interesse in de plannen die Aruba heeft met Covid-19. Dat Covid-19 niet gaat verdwijnen, lijkt wel zeker. Maar de pandemie wordt wel minder en dan zullen er andere plannen van aanpak zijn. De minister gaf in dit kader aan dat Aruba de intensive care wil uitbreiden. De nieuwe regering wil zich meer richten op preventie, gecombineerd met innovatie. Er ligt een nationaal preventieplan.

Aruba heeft VWS bedankt voor de steun aan Aruba tijdens de pandemie. VWS ondersteunde Aruba onder andere in het broncontactonderzoek en het vaccinatieprogramma. Ook was er financiële steun door extra personeel te sturen. Het personeel werd ingezet in het ziekenhuis op de covidafdeling, waardoor het ziekenhuis in staat was om het aantal ic-bedden tijdelijk uit te breiden.

Norville heeft naar voren gebracht dat VWS erg positief is over de manier waarop de regering het vaccinatieprogramma is gestart. Het organiseren van massavaccinatie en het inzetten van een mobiel team dat verzorgingstehuizen bezocht, kan rekenen op veel waardering van Nederland.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.