Nieuws Curaçao

Eilanden krijgen nieuwe luchtvaart regelgeving

WILLEMSTAD – De Caribische delen van het Koninkrijk krijgen nieuwe regels voor de luchtvaart. De medewerkers van de verschillende betrokken luchtvaartafdelingen zijn recentelijk bijeen geweest om dit project vorm te geven.

Dat laat Marius Sliedrecht, programmamanager Luchtvaart Caribisch gebied bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. 

Goed nieuws voor de luchtvaartveiligheid in het Caribisch gebied schrijft Sliedrecht in een post op LinkedIn. De organisatie van de luchtverkeersleiding wordt gezamenlijk uitgevoerd voor Caribisch Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten

Dat begint, zo schrijft Sliedrecht, met de bouw van een stevig fundament van samenwerking, de ontwikkeling van vernieuwde regelgeving. “Daarmee zorgen we dat alle luchtverkeersleidingdiensten in het Caribisch gebied van het Koninkrijk ook in de toekomst aan de nieuwste veiligheidseisen van de VN-organisatie voor burgerluchtvaart ICAO kunnen voldoen.

Deze regels moeten inhoudelijk gelijk zijn aan elkaar, zodat het gemeenschappelijk toezicht op verkeersleiding nog efficiënter kan worden voortgezet, aldus Sliedrecht

Deel dit artikel