Nieuws Curaçao

Bicentini wint met Canada en gaat door naar volgende ronde

Remko Bicentini is met Canada door naar de derde ronde. Die moet uiteindelijk leiden tot een plek op het WK van 2022 in Qatar.

Het team van assistent bondscoach Remko Bicentini had aan een gelijkspel genoeg, maar denderde door en gaf Suriname een pak slaag.

Het duel eindigde in 4-0. Canada eindigt met twaalf punten uit vier duels en een doelsaldo van + 26 op de eerste plaats in Groep B en moet nu in de volgende ronde over twee duels met Haïti zien af te rekenen.

Hattrick
“Alphonso Davies had het weer eens op zijn heupen, wat een speler is dat, zoveel dreiging, zijn snelheid, ongelooflijk, en Jonathan David, ook zo’n klasbak completeerde zijn hattrick vanaf de stip. We wilden meer maar Suriname bleef een ruimere nederlaag bespaard. In het begin trof Suriname de lat, maar voor de rest hebben we de wedstrijd volledig gedomineerd, met en zonder bal”, aldus Bicentini.

Canada speelt als groepswinnaar op 12 en 17 juni een dubbele confrontatie tegen Haïti, een van vijf andere groepswinnaars. De winnaars van die duels treffen in de finaleronde in een hele competitie de toplanden van de CONCACAF-zone: Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De beste drie gaan naar Qatar, de nummer vier speelt nog een intercontinentale play-off.

“We zijn goed op weg” glunderde Bicentini.

Deel dit artikel