Nieuws Curaçao

Marnix School morgen pas om 10.00 uur van start

WILLEMSTAD – De Marnix school gaat morgenochtend pas om 10.00 uur open voor de leerlingen in het funderend onderwijs. Reden is de vakbondsbijeenkomst die daarvoor – in de vroege ochtend – gepland staat. Een groot deel van de leerkrachten van de Marnix gaat daar naar toe.

Op alle andere scholen van de Vereniging Protestants-christelijk Onderwijs beginnen de lessen in principe op de normale tijd. Ook daar zijn sommige leerkrachten afwezig, maar vooralsnog kan dat opgevangen worden.

bol

De VPCO zegt dat er over het algemeen weinig gehoor gegeven aan vakbondsacties tijdens schooltijd. Maar dat dat dit keer anders is, de animo is hoger en kan er tussen 07.00 uur en 10.00 uur niet voldoende toezicht gehouden worden om leerlingen op te kunnen vangen.

Ontevreden

Er is volgens de school ontevredenheid. Een deel van de medewerkers wacht sinds 2019 op uitkering van het bedrag waar zij vanwege doorschaling recht op hebben, een ander deel is in zijn geheel nog niet doorgeschaald en van sommigen laat de bevordering al jaren op zich wachten,

De VSBO-docenten wachten sinds het convenant met onderwijsvakbond Sitek van 2017 op aanpassing van 32 lesuren naar 27 en velen zijn ontevreden over de korting van 12,5%.

bol

Dit komt bovenop ontevredenheid over arbeidsomstandigheden, waaronder ook het moeten werken in de zeer warme lokalen de laatste weken en het uitblijven van perspectief op verbetering draagt niet bij aan de arbeidstevredenheid.

Deel dit artikel