Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Individueel zijn we een druppel; samen zijn we de oceaan! Laten we zakendoen, samen.”

F03 CMAR bijeenkomst 1 CMARWoorden die werden gesproken bij de gelegenheid van de eerste jaarlijkse algemene vergadering en aansluitend cocktailevenement van de Curaçao Maritime Association (CMAR) afgelopen donderdag.
Ghatim Kabbara hield een inspirerend betoog over het belang van de maritieme sector op het eiland. ,,Laten we hopen dat dit het begin is van een nieuwe dageraad, een nieuwe positieve impuls om de economie te laten werken voor de maritieme sector op Curaçao”, aldus het bestuur van CMAR.
CMAR vertegenwoordigt de maritieme sector van Curaçao en is bijna een jaar geleden opgericht, telt naar eigen zeggen al meer dan 45 leden en groeit nog steeds. ,,CMAR heeft de ambitie om hét orgaan en dé stem van de maritieme sector te zijn en alle leden die erin actief zijn te vertegenwoordigen”, aldus de vereniging.
Voorzitter Johan Stegmeijer (DRTC), vicevoorzitter Lodewijk Franken (Damen), secretaris Ronald Hania (Emar) en penningmeester Stephan van Dijk (NMTS) zijn de oprichters en bestuursleden van de organisatie.
Veel leden waren aanwezig en ook speciale gasten. Waarnemend minister van Economische Ontikkeling (MEO), Ruthmilda Larmonie-Cecilia, en minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) waren erbij en spraken hun volledige steun uit aan CMAR.
De cocktail werd geopend door keynote speaker Kabbara, die een enthousiaste presentatie gaf. Milaika Capella, algemeen directeur van Caribbean Shipping Association (CSA), trad op als ceremoniemeester en juichte de oprichting van de vereniging toe.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.