Nieuws Curaçao

Toeristen die wel komen, gebruiken nauwelijks hotels

Toeristen die wel komen, gebruiken nauwelijks hotels

Minder toeristen op Curaçao in januari. Dat meldt het Curaçao Toeristen Bureau, CTB. Van de toeristen die wel komen, verblijft maar 31 procent in een hotel.

Vorig jaar januari was dat nog 55 procent. De daling heeft vooral te maken met het wegvallen van zogenaamde pakketreizen, waar vlucht en verblijf samen worden verkocht.

bol

In januari kwamen bijna 6.000 toeristen naar het eiland. CTB spreekt van teleurstellende cijfers. Het lage aantal bezoekers heeft direct te maken met het negatieve reisadvies dat Nederland begin december afkondigde.

Van de krap 6000 bezoekers kwamen iets meer dan 3.000 uit Nederland. Een daling van 83 procent vergeleken met vorig jaar januari.

“De coronasituatie op Curaçao is langzaamaan aan het verbeteren”, stelt CTB-ceo Paul Pennicook. “De regering van Curaçao en alle sectoren van de industrie werken volgens CTB hard om deze situatie te blijven verbeteren terwijl we tegelijkertijd lobbyen bij de regering van Nederland om Curaçao zo snel mogelijk naar code geel terug te krijgen.”


bol

Deel dit artikel