Nieuws Curaçao

SER sluit zich aan bij het Global Deal Initiatief

WILLEMSTAD – De Sociaal-Economische Raad is begin deze maand officieel partner geworden van de Global Deal, een initiatief voor sociale dialoog en inclusieve groei uitgedacht door een mondiaal partnerschap van regeringen, bedrijven, werkgeversorganisaties, vakbonden, het maatschappelijk middenveld en andere organisaties.

De Global Deal, die opgericht is door onder andere de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Internationale Arbeidsorganisatie, ILO, heeft als doel de uitdagingen op de mondiale arbeidsmarkt gezamenlijk aan te pakken en zo veel mogelijk mensen in staat te stellen te profiteren van globalisering.

Als vast college van advies van de regering en de Staten, bestaande uit werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers en onafhankelijke experts, wil de SER zoveel mogelijk profiteren van het Global Deal-partnerschap door bij te dragen aan een internationaal platform dat de waarde van sociale dialoog onderstreept en bestaande samenwerkingsstructuren versterkt.

De Global Deal biedt de SER een platform voor het uitwisselen van kennis, ervaring en ‘best practices’ met regeringen en organisaties wereldwijd. Voor het advieswerk van de SER is dat naar eigen zeggen van groot belang.

Deel dit artikel