Al het nieuws

Samen met Reda Sosial 1,5 miljoen beschikbaar

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft een start gemaakt met het opknappen van 90 tot 100 huizen die in deplorabele staat verkeren.

SOAW2Daar is de organisatie Reda Sosial bij ingeschakeld. Het gaat om woningen waarvan de bewoners een verzoek hebben ingediend bij Fundashon Dun’é Un Chèns, Reda Sosial of Fundashon Banda Ariba. SOAW-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) heeft samen met leden van Reda Sosial enkele huizen bezocht om met eigen ogen gezien hoe de mensen daar leven. De eerste twintig woningen zijn afgelopen week al onder handen genomen. ,,Dit project biedt veel gezinnen met meestal ook kinderen, verlichting. Het gaat in de meeste gevallen om mensen die leven van de onderstand”, aldus SOAW. Het ministerie wijst erop dat het overigens niet alleen om woningen van onderstandtrekkers gaat, het kan bijvoorbeeld ook gepensioneerden betreffen. ,,Het gaat om iedereen die zich aangemeld heeft bij genoemde organisaties en SOAW.” De werkzaamheden houden kleine reparaties in, maar ook grotere zoals het vervangen van het dak of het aanbouwen van een kamer voor de kinderen. ,,Daarnaast worden de bewoners ook persoonlijk gesteund”, zo voegt het ministerie er nog aan toe.
De minister wordt door haar partijgenoot Statenlid Elvin Gerard gesteund. Hij meldt dat een bedrag van 1,5 miljoen gulden beschikbaar is gesteld om samen met Reda Sosial 100 huizen op te knappen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.