Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Ter gelegenheid van World Reef Day werd op zaterdag 1 juni op Bonaire voor de vierde keer het ReeFiesta georganiseerd door Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB). 

bonkoralenMaar liefst 110 duikers en vijf duikscholen deden mee aan de hersteloperatie voor de koraalriffen bij Bonaire. Het ReeFiesta is gericht op bewustmaking en educatie van duikers en andere natuurbeschermers over het herstel van de riffen en oceanen. Er waren meerdere activiteiten georganiseerd met steun van de duikscholen van Buddy Dive, Gooodive, Harbour Village, Tropical Divers en Wannadive.
Met vrijwilligers van Stinapa en toeristen gingen de duikers het water in om op de kweekplaatsen jonge koralen te oogsten en te planten op de restauratieplekken. Op vijf plekken aan de westkust van Bonaire werden 129 jonge koralen geplant. Bij Klein Bonaire werden 63 ‘koraalbomen’ onderhouden en schoongemaakt. In de avond was er een feest voor de deelnemers op het strand.
Ook het Nederlandse Wereldnatuurfonds, Maduro & Curiel’s Bank en H20 Visions Bonaire droegen bij aan het evenement. Volgens bestuurslid Christine Wall van RRFB is het belangrijk om de gemeenschap mee te krijgen bij de bescherming van de koralen en het ecosysteem. ,,Het was bemoedigend om te zien dat iedereen in zijn eigen tijd samen te zien werken aan dit doel. Iedereen kan het verschil maken voor onze riffen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.