Nieuws Curaçao

Curaçao ontvangt nu meer verblijfstoeristen dan in het pre-coronajaar 2019

Willemstad – Bijna 43.000 verblijfstoeristen kwamen in augustus naar Curaçao. Dat meldt de Curaçaose Touristen Board CTB. In 2019 kwamen in augustus nog bijna 39.000 toeristen twee dagen of langer naar het eiland, een groei van tien procent.

Nederland, Verenigde Staten van Amerika en Colombia zijn de belangrijkste leveranciers van toeristen. De drie landen zijn verantwoordelijk voor zeventig procent van alle verblijfsbezoekers die in augustus 2022 naar Curaçao zijn afgereisd.

Nachten

Uit informatie verzameld van de immigratiekaarten blijkt dat Europese bezoekers in augustus gemiddeld 11,4 nachten verbleven, terwijl dat gemiddelde in augustus 2019 nog 10 nachten was. Van deze Europese bezoekers verbleef nu 59 procent in resorthotels.

Uit de Noord-Amerikaanse regio zijn in totaal bijna 9.500 bezoekers geregistreerd. Bijna 9.000 kwamen uit de VS. Het is de derde achtereenvolgende maand dat de Curaçao Tourist Board recordbrekende aankomsten van overnachtingen van de Amerikaanse markt ziet. 

Curaçao biedt nu een grotere pool van Amerikaanse resorthotels, die vooral voor de Amerikaanse markt zijn vruchten afwerpt. Negenenzeventig procent van de bezoekers in de VS verbleef in resorthotels. De gemiddelde overnachtingen op Curaçao waren 6,3. Dat was in dezelfde maand in 2019 nog 5,9 nachten.

Er meerden acht cruiseschipbezoeken in augustus aan, die samen ruim 26.000 cruisebezoekers aan wal zetten.

Year-to-date

De Curaçao Tourist Board (CTB) rapporteert bijna 320.000 aankomsten van verblijfstoeristen in de eerste acht maanden van het jaar. In 2019 telde CTB nog bijna 314.000 geregistreerde verblijfsgasten. Een lichte stijging van één procent.

Deel dit artikel