Terug naar de krant

Regering Aruba gevallen vanwege verduisteringszaak

Leeslijst Nieuws
Aruba Het Arubaanse kabinet Wever-Croes heeft zijn ontslag aangeboden, aangezien coalitiepartner POR wordt onderzocht vanwege verduistering van publiek geld.
Leeslijst

Het kabinet van Aruba stapt op en premier Evelyn Wever-Croes heeft dinsdagmiddag lokale tijd zijn ontslag aangeboden, nadat bekend werd dat een van de coalitiepartijen wordt onderzocht vanwege het verduisteren van publiek geld. Dat schrijft de premier op haar eigen Facebookpagina. Binnenkort zal een nieuwe datum voor vervroegde verkiezingen bekendgemaakt worden.

Eerder op dinsdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het al een aantal weken een onderzoek heeft lopen naar coalitiepartij POR. Daarbij is beslag gelegd op bankrekeningen van de partij, volgens lokale media omdat het OM wil voorkomen dat dit geld verdwijnt.

Justitieminister Andin Bikker heeft aangegeven afstand te nemen van zijn eigen partij en achter het besluit van de regering te staan. „Ik herken mij niet meer in POR.”

Onregelmatigheden

De in 2020 ontslagen minister van Ruimtelijke Ordening Marisol Lopez-Tromp beschuldigde de oprichter van het POR Otmar Oduber in een interview met het Caribisch Netwerk ervan betrokken te zijn bij corruptie, ook al was hij al als minister opgestapt. Lopez-Tromp stelde dat zij onder druk was gezet om te vertrekken nadat zij kritiek hierop had geuit.

Het huidige onderzoek van het OM werd opgezet na een melding van „onregelmatigheden” in het beheer van geld door de partij. Het is nog onbekend hoe groot het bedrag is waar het om gaat.

Lees ook Nederland schort coronasteun Sint Maarten op na racismeklacht bij VN
Het parlement van Sint Maarten.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in