Nieuws Curaçao

Overheid Aruba kondigt sluiting stortplaats Parkietenbos aan per 31 december 

ORANJESTAD – 31 december is de laatste dag dat stortplaats Parkietenbos officieel open is voor het publiek. Dat meldt de Arubaanse overheid.

Hoewel de infrastructuur van een circulaire economie, voor recycling en andere aangelegenheden nog niet volledig aanwezig is, zijn er volgens het ministerie van Natuur genoeg oplossingen om de stortplaats Parkietenbos te kunnen sluiten.

bol

Voor het publiek verandert er niet veel. Serlimar blijft het vuil op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip zoals nu. Het is wel de bedoeling dat iedereen thuis of op het bedrijf zijn afval scheidt. 

Afval

Voor hoveniers, aannemers of degenen die hun huishoudelijk afval naar de stortplaats brengen, zijn er verschillende nieuwe afvalverwerkingslocaties beschikbaar op basis van het soort afval. 

Met de sluiting stapt Aruba over op een systeem van gescheiden afval, dat verwerkt gaat worden door verschillende afvalverwerkingsbedrijven. Zo gaat Ecotech of Johnsons groen afval verwerken. 

bol

Daltra of ICR Services doet dat met metaal, oude auto’s en batterijen. APEX verwerkt beton- en sloopafval. Banden worden door Ecotech of Carentra ingenomen en Ecotech verzameld het huis-, tuin- en andere afval.

Het is nog niet duidelijk wat er met plastic, glas en andere soorten afval gaat gebeuren ten behoeve van recycling. Tot zolang verwerkt Ecotech dat afval. De regering is van plan de stortplaats te rehabiliteren tot een park voor zonne-energie. 

Deel dit artikel