Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Een groep inwoners van Bonaire verzet zich tegen de plannen om Bachelor’s Beach grondig aan te pakken. De groep, die is opgezet door Diana Gevers en opereert onder de naam ‘stop Bachelor Beach development’ ,zegt zich in samenwerking met Michiel van Bokhorst te blijven verzetten tegen het plan omdat ‘onze lokale bevolking en onze toekomstige generaties moeten kunnen genieten van onze stranden’.

F13 BON petitieDe groep is van mening dat er helemaal niets hoeft te veranderen. ,, Op 3 oktober stond er een record aantal auto's op Bachelor Beach en ook op Playa Palu di Mangel en Te Amo waren veel mensen”, aldus de groep in een persbericht. Ze trekken dan ook de conclusie dat de lokale bevolking en toeristen genieten van de stranden zoals ze op dit moment zijn. Verder zouden ze liever zien dat het geld en de arbeid die in het opknappen van Bachelor’s worden gestoken gebruikt worden voor projecten met een hoge prioriteit. ,,Plaats bijvoorbeeld wifi in alle sentro di Barios in plaats van op Bachelors Beach.” Tenslotte zijn ze van mening dat ook nu al een vergunning kan worden gegeven aan een truki pan, waardoor toeristen op Bachelor’s beach kunnen genieten van lokale snacks.
Van Bockhorst zegt niet echt samen te werken met de groep maar dat ze wel hetzelfde doel nastreven. ,,We overleggen met elkaar maar lopen ieder ons eigen traject”, aldus Van Bockhorst. Hij zegt bij het openbaar lichaam Bonaire (OLB) navraag te hebben gedaan tot wanneer er bezwaar kan worden gemaakt. ,,Er is geen besluit genomen en dus is er volgens mij geen mogelijkheid om bezwaar te maken. Ik wil gewoon dat het plan minimaal besproken wordt in de eilandsraad en wanneer ze dan in meerderheid besluiten dat het goed is voor Bonaire dan leg ik me daarbij neer. Maar wanneer het niet wordt besproken en wanneer er ook geen bezwaar meer kan worden gemaakt dan stap ik naar de rechter en start ik een kort geding tegen het OLB.”
De groep Gevers heeft een petitie opgesteld waarin de bevolking wordt gevraagd deze te onderteken om aan te geven dat meer mensen zich tegen het plan hebben gekeerd. Gevers wacht met het aanbieden van de handtekeningen aan gezaghebber Edison Rijna totdat Van Bockhorst antwoord heeft gekregen op zijn vraag aan het OLB. De petitie is te vinden op de Facebookpagina Bachelor Beach /Playa Forni Kalki Development.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.