De heer Ir. Etienne Van der Horst gaat de functie van Secretaris Generaal (SG) binnen SOAW - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn
 

De heer Ir. Etienne Van der Horst gaat de functie van Secretaris Generaal (SG) binnen SOAW

Geplaatst op 15 07 2020

bekleden met ingang van 1 september 2020

Willemstad – De functie van Secretaris Generaal van de SOAW is sinds 1 september 2019 vacant na de vrijwillige ontslag van de voormalige SG.

Een selectiecommissie bestaande uit het topkader binnen de overheid werd ingesteld voor deze werving en selectie. Na een uitgebreide en grondige selectie ging op woensdag 1 juli jl., de Raad van Ministers, op voordracht van de minister van SOAW de heer. Hensley F. Koeiman, akkoord met de benoeming van de heer Etienne Van der Horst als Secretaris-generaal van SOAW met ingang van 1 september 2020.

De heer Van der Horst is geen onbekende binnen de Curaçaose overheid. Hij was o.a. minister van BPD geweest. Daarvoor heeft de heer Van der Horst diverse hoge managementfuncties bekleed. Zo was hij diensthoofd bij DROV, Interim Managing director bij Curinta N.V. en zat hij in de directie van Curaçao Airport Partners N.V. De heer Van der Horst is tot 1 september interim directeur bij het directoraat Stedelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling van het Openbare Lichaam van Bonaire.

Gezien zijn ruime kennis er ervaring, zeker met betrekking tor het functioneren van de overheid, is de heer van der Horst zeer geschikt om een gedegen bijdrage te leveren aan de nodige verdere versterking van de SOAW.

Voorlopig zal mevrouw Yadira Bakhuis, met ingang van 13 jluli 2020 en tot 1 september, de functie van de SG a.i. van de ministerie van SOAW bekleden.