Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Vanaf juni zijn 121 huizen van de St. Maarten Housing Development Foundation in Belvedere, Hope Estate en de stacaravans volledig gerepareerd.

huizenBij nog eens 218 huizen worden reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. De stichting hoopt meer huizen te kunnen repareren naarmate het jaar vordert, aldus The Daily Herald.
Volgens Helen Salomons, de directeur van de stichting, waren er verschillende vertragingen bij de reparatieactiviteiten. ,,Door gerichte inspanningen en het door de Wereldbank beheerde trustfundgeld hebben we dit jaar echter toch veel kunnen bereiken.” Salomons en technisch directeur Telston Bell zeggen dat het doel is om alle kleine en grote reparaties voor het einde van het jaar af te ronden.
Het tempo van de reparaties werd opgeschroefd nadat het aannemersbedrijf Caines Construction and Maintenance (CCM) werd aangenomen om de reparatie van daken en plafonds uit te voeren in de Belvedere-units. Het bedrijf heeft het dak en het plafond van ongeveer 81 eenheden in deze Belvedere-straten voltooid en is inmiddels begonnen aan 30 woningen aan de Sugar Mill Estate Road. ,,In Delight Estate Road waren er reparaties nodig aan deuren en ramen, maar ook daken”, zei Salomons. ,,Het materiaal hiervoor werd in april ontvangen en het vervangen van ramen begon in juni. Afspraken met de huurders in een andere straat zullen worden gepland zodra de reparaties aan Delight Estate zijn voltooid.”
De stichting zegt uit te kijken naar de voortdurende medewerking van haar huurders naarmate reparaties vorderen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.