Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Excuses president Suriname voor overtreden coronaregels

door Op 12-10-2020

De Surinaamse president Chan Santokhi heeft zijn excuses aangeboden aan het Surinaamse volk voor het niet consequent naleven van de coronaregels. Ook andere leden van de regering hebben zich niet aan de regels gehouden. Santokhi heeft zijn verontschuldigingen zondag uitgesproken tegenover de krant De Ware Tijd. De nonchalance van de president, de vicepresident, enkele ministers en parlementsleden kwam in de openbaarheid via foto’s op sociale media. Deze waren gemaakt op een informele bijeenkomst tijdens een werkbezoek van een presidentiele delegatie aan het district Nickerie in het westen van Suriname. Dit bezoek was onderdeel van een kennismakingstournee in alle districten.

Uit de foto’s blijkt dat lang niet alle aanwezigen een mondkapje droegen en ook de 1,5 meter werd niet in acht genomen. Santokhi heeft beterschap beloofd. “We weten dat het moeilijk is. Ook wij van de regering hebben de afgelopen periode momenten ervaren waar het niet helemaal naar wens is verlopen qua Covid-19-protocollen’’, aldus de president die zich voorneemt om samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en de totale ministerraad het juiste voorbeeld te gaan geven. Ook zei hij dat de regering maatregelen zal nemen om te zorgen dat de Covid-19-protocollen altijd worden gehandhaafd. Hij riep burgers op om op elkaar te blijven letten en elkaar te wijzen op de bekende maatregelen.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Surinaamse president zijn excuses moet aanbieden voor het overtreden van de coronaregels. In april dit jaar ging ex-president Desi Bouterse in de fout. De ongewenste situatie ontstond toen hij door een groepje jongeren werd aangehouden om over een aantal problemen te praten. Voordat hij het in de gaten had was de groep groter geworden dan de maximaal toegestane tien personen en werd ook de 1,5 meter uit het oog verloren, zo zei hij toen. Ook Bouterse bood zijn excuses aan en zei dat het afkeurenswaardig is als gezagsdragers zich zo gedragen.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *