Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Bonaire wil weer ‘code geel’

door Op 22-10-2020

Gezaghebber van Bonaire Edison Rijna heeft maandag aan het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om voor Bonaire van code oranje naar code geel te gaan. Dat maakte Rijna woensdagmiddag tijdens een toespraak aan de bevolking van Bonaire bekend. Volgens Rijna onderzoekt RIVM onderzoekt nu of dat kan. Daarmee zouden er weer Nederlandse toeristen naar Bonaire kunnen vliegen.

Vanwege een stijging van het aantal coronabesmettingen heeft Bonaire een maand geleden Nederland gevraagd het eiland als ‘code oranje’-bestemming te bestempelen, waardoor alleen nog noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Maar omdat op Bonaire er in de laatste dertien dagen geen nieuwe gevallen van COVID-19 zijn bijgekomen, is het volgens Rijna tijd om ‘stap voor stap te beginnen met de regels die nu nog van kracht zijn aan te passen’.

Reizigers uit Curaçao kunnen vanaf maandag 26 oktober weer met het vliegtuig of de boot naar Bonaire. Dat geldt ook voor bezoekers uit Aruba, Sint Maarten, Canada en de Verenigde Staten, die kunnen via Curaçao naar Bonaire reizen. Ze moeten wel uiterlijk 72 uur voor de vlucht een PCR-test doen en het resultaat moet negatief zijn. Passagiers uit Sint Eustatius en Saba die naar Bonaire reizen hoeven geen PCR-test te doen. Het vliegverbod voor directe vluchten vanuit de Verenigde Staten wordt met twee weken verlengd.

Vanaf maandag mogen ook casino’s en sportscholen op Bonaire weer open, als zij zich houden aan de coronarichtlijnen. Rijna stelde dat hij nog steeds iedereen aanraadt om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Hij vroeg aan het eind van zijn toespraak de bevolking van Bonaire om zich zoveel mogelijk aan de regels te houden. “Dat wil zeggen de hygiëneregels, hoesten en niezen in de elleboog en op 1,5 meter afstand van anderen blijven.”


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *



Lees verder