Toelatingsorganisatie lanceert traject van Verantwoorde Integratie - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Justitie
 

Toelatingsorganisatie lanceert traject van Verantwoorde Integratie

Geplaatst op 16 03 2021

WILLEMSTAD – Verantwoorde Integratie is een traject voor personen die voor 13 maart 2020 legaal op Curaçao zijn aangekomen, maar die nu ongedocumenteerd op ons eiland verblijven. Deze groep kan een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen. De persoon die zich hiervoor wil aanmelden moet aan alle geldende vereisten voldoen, zoals die zijn vastgelegd in de wet en het beleid.

Het Ministerie van Justitie heeft een uitgebreide analyse uitgevoerd om na te gaan in welke vorm er aandacht gegeven kan worden aan ongedocumenteerde personen in onze gemeenschap. Humanitaire motieven hebben een belangrijke rol gespeeld. Ook de bijdrage van deze personen aan de staatskas van Curaçao is een bepalende factor. Dit vertegenwoordigt één van de principiële voordelen bij de introductie van dit tijdelijke beleid.

Er is een lijst met specifieke vereisten, gebaseerd op de redenen waarom de persoon de vergunning kan aanvragen. Één van de vereisten is dat de persoon die zich aanmeldt, voor 13 maart 2020 legaal op Curaçao aangekomen moet zijn. Er zijn ook andere algemene vereisten die voor iedereen gelden. Dit omvat een bewijs van inkomen, een geldig paspoort, een geboorteakte niet ouder dan twee jaar, een verklaring van goed gedrag van niet eerder dan 13 maart 2019 en een garantieverklaring. Iedereen die zich kwalificeert kan zich aanmelden op www.immigrationcur.org. Op dit portaal kunt u een lijst met alle benodigde vereisten vinden. U kunt zich alleen aanmelden als u aan alle vereisten voldoet.

Het aanvraagtraject begint zodra de aanvrager het formulier op het portaal volledig heeft ingevuld en alle benodigde documenten heeft bijgevoegd, inclusief eventuele aanvullend benodigde formulieren, waaronder het vereiste bewijs van inkomen. Zodra alle vereiste stukken op het portaal zijn ingediend, registreert de Toelatingsorganisatie de aanvraag en stuurt zij een registratiebewijs van de aanvraag naar de aanvrager. Het proces van analyse en definitief besluit duurt maximaal 6 maanden gerekend vanaf de aanvraagdatum. U kunt een aanvraag indienen van 22 maart t/m 22 september 2021 op www.imigrationcur.org.

Bezoek alstublieft www.immigrationcur.org voor meer informatie over het aanvraagproces en de vereisten. Ook kunt u de Facebook-pagina van de Toelatingsorganisatie bezoeken (Toelatingsorganisatie Curaçao).