Nieuws Curaçao

Curaçao verlengt ’time-out’ met tien dagen om hoge coronacijfers in ziekenhuis

Curaçao verlengt 'time-out' met tien dagen om hoge coronacijfers in ziekenhuis
Boven: Izzy Gersthenb;uth
onder: Gilmar Pisas

De zogenoemde ‘time-out’ die de Curaçaose regering op begin januari instelde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vandaag voor de tweede keer met tien dagen verlengd. Het aantal besmettingen daalde de afgelopen dagen weliswaar, maar volgens premier Gilmar Pisas blijft het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis te hoog.

Toch zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. De avondklok geldt vanaf morgen vanaf 23.00 uur. Een uur later dan de laatste tien dagen. Horecagelegenheden en alle andere winkels moeten uiterlijk 22.00 uur de deuren sluiten.

Voordat de maatregelen verder kunnen versoepelen, moeten de ziekenhuiscijfers dalen, zegt Pisas. De werkdruk in het ziekenhuis is al lange tijd hoog en Curaçao heeft hiervoor hulp vanuit Nederland gekregen. Het eiland gaat nu ook op zoek naar medisch personeel uit Cuba.

Volgens overheidsepidemioloog Izzy Gerstenbluth is de daling in het aantal besmettingen voor een deel te verklaren doordat sinds begin deze maand ‘zelftesten’ mogen worden verkocht. Minder mensen laten zich officieel testen. Tussen 6 januari en vandaag zijn er 34 coronapatiënten overleden. Daarmee is het totale dodental gestegen tot 225.


Deel dit artikel