Al het nieuws

Kans op schakelen blijft aanwezig

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra vraagt de medewerking van de bewoners van Curaçao. Het verzoek is om rekening te houden met de maximale capaciteit die het bedrijf heeft. Met dit verzoek om zuinig om te gaan met elektriciteit, hoopt Aqualectra een positieve invloed te hebben op het totale verbruik op Curaçao in deze bijzonder warme periode.

F04 Aqualectra medewerking volkAqualectra heeft gisteren met 138,5 megawatt (MW) gepiekt, een veel hogere vraag dan het in 2016 gemeten record van 133 MW. Met deze getallen overschrijdt Aqualectra de maximale capaciteit van 135 MW en laat weten dat de kans groot is dat het schakelprogramma weer toegepast zal gaan worden. In de afgelopen dagen kondigde het bedrijf op haar social media platforms ook onderhoudswerkzaamheden aan voor 8, 9 en 11 september. Aqualectra zal uiteraard rekening houden met de huidige situatie en alleen revisies uitvoeren wanneer echt nodig en schuiven waar mogelijk.

,,Het is de bedoeling dat we de echte ‘stroomtrekkers’, zoals bijvoorbeeld zwembadpompen en airco’s niet onnodig lang en vaak gebruiken op dit moment. De verbruikspiek ligt tussen tussen 10.00 uur en 12.00 uur ‘s avonds dus daar kunnen we allemaal rekening mee houden. Over het waterverbruik zijn er overigens nog geen zorgen en zijn er ook nog geen echte pieken te zien. Gelukkig hebben we in de afgelopen periode toch nog best wat regenval gehad, dus voorlopig is het alleen erg warm en nog niet zorgwekkend droog”, aldus Neysa Isenia, financieel directeur Aqualectra.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.