Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) brengt van 3 tot en met 7 januari een werkbezoek aan Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

F16BES Knops NEWOp Bonaire wordt de staatssecretaris ontvangen door gezaghebber Edison Rijna en waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond. Er staan gesprekken met het Bestuurscollege en de Eilandsraad op de agenda. Verder gaat de staatssecretaris in gesprek met young professionals en brengt hij een bezoek aan de dienst Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Op Aruba staat een audiëntie bij gouverneur Alfonso Boekhoudt op de planning, waarna de Knops een bezoek aan het Horacio Oduber Hospital brengt. Vervolgens vinden er gesprekken plaats met minister-president Wever-Croes, minister Bikker van Justitie, Veiligheid en Integratie, de ministerraad en procureur-generaal Ter Steege. Ook gaat de staatssecretaris langs bij het Rode Kruis, Aruba Hotel and Tourism Association en de voedselbank om de gevolgen van het coronavirus op het eiland te bespreken.

De staatssecretaris sluit zijn bezoek aan de eilanden af op Sint Maarten, waar hij ontmoetingen heeft met Gouverneur Holiday en minister-president Jacobs. Verder staan er bezoeken aan een aantal ondernemers en vertegenwoordigers van verschillende ngo’s gepland, om de ervaringen van het afgelopen jaar te bespreken. Op alle drie de eilanden wordt het bezoek afgesloten met een persmoment.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.