Nieuws Curaçao

Curaçaose Beach Tennis selectie voor het eerst naar wereldkampioenschappen in Brazilië

Curaçaose Beach Tennis selectie voor het eerst naar wereldkampioenschappen in Brazilië

RIO DE JANEIRO – Curaçao heeft zich voor het eerst weten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen Beach Tennis in Rio de Janeiro. Die vindt plaats van 4 tot en met 11 oktober.

Curaçao zit in de poule van Spanje, Chile en Portugal. De nummers 1 en 2 van de Poule gaan door naar de eliminatie ronde van acht. Curaçao speelt haar eerste poulewedstrijd morgen op het strand van Copacabana Rio de Janeiro Brazilië tegen Spanje.

Zestien landen zijn vertegenwoordigd. Het toernooi is volgens de Curaçaose Tennis Federatie vergelijkbaar met de Davis Cup in het internationale tennis. Voor dit jaar hebben Brazilië, Ecuador, Venezuela, Chile, Puerto Rico, Aruba, Mexico, Japan, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Rusland, Bulgarije, Frankrijk  en ook Curaçao zich gekwalificeerd.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat Curaçao mee mag doen. De Curaçaose Tennis Bond heeft de volgende spelers genomineerd: Janice Tjon Sien Kie, Michiel Noordhoek, Anne Rijks en Nick van Rosberg.

Tjon Sien Kie, Noordhoek en van Rosberg hebben eerder al twee keer meegedaan aan de Pan American Championships, de regionale beach tennis kampioenschappen. Op de World Cup zal de Curaçaose selectie dames dubbel, heren dubbel en gemengd gaan spelen.

De wedstrijden worden uitgezonden door SporTV en NSports. De officiële website van deze kampioenschappen is: https://itfbeachtennisworldcup-rio.com.br

Deel dit artikel