Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Dit jaar dingen 48 composities mee op het Tumbafestival. Gisteren konden de deelnemers zich inschrijven voor het muziekfestival.

Tumbafestival2Het carnavalsevenement trapt 23 januari af en duurt tot en met 27 januari. De eerste drie dagen zijn de voorrondes. Iedere avond doen er minimaal vijftien tumba’s mee. Huidig Tumbakoning Raey Lauffer verdedigt zijn titel met ‘Kaminda tin huma tin kandela’ (waar rook is is vuur). Opvallend is de deelname van PAR-Statenlid Steven Croes. Grote afwezige is oud-koning Dibo Doran. Hij neemt dit jaar een pauze en verwacht volgend jaar weer een gooi te doen naar de titel.

Historisch lage inschrijving

Het Tumbafestival keert terug. Na 2020 kon het populaire festival vanwege covid niet meer gehouden worden. Componisten hadden zeeën van tijd om in de lockdowns nieuwe tumba’s te schrijven. Toch viel het aantal inschrijvingen tegen. Met 48 nieuwe tumba’s is de voorlopige oogst laag. De ervaring leert dat er in aanloop naar het evenement altijd een of twee zangers afhaken. Volgende week maandag opent Classic XD het festival. ONE Flavaz gaat op 23 januari als laatste het podium op. Dinsdag staat Pincho Plus als eerste op het programma. ERA sluit de tweede voorrondedag af. Woensdag opent Excellence het programma. Woensdag is ook de dag dat Rei di Tumba Raey Lauffer zijn titel verdedigt. Naast Gentz begeleiden ook Icons en Buleria op de laatste voorrondedag sterke kandidaten. Vijf oud-winnaars betreden dan het podium, onder wie Amos Balentin, Luwi Jano, Dju Dju V en Reinier Lijfrock.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.