Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Tourism Authority (ATA) ziet 2022 als het jaar van herstel. De komende drie jaar staan innovatie, duurzaamheid en leiderschap centraal.
Dat staat in de plannen en bijbehorende begroting voor 2022 die de toerisme-autoriteit presenteerde aan Toerisme-minister Dangui Oduber (MEP).

F17ARU atapresentatieHet samenstellen is in april begonnen en daar waren veel vergaderingen met partners en stakeholders voor nodig. Daarna gaf de Raad van Toezicht van ATA goedkeuring aan de plannen.
Het beleid van ATA voor de komende drie jaar heeft de slogan ‘Our Tourism 2025 Aspiration’. Directeur Ronella Croes erkent dat de plannen ambitieus zijn. “Belangrijk is dat er geld is om alle nieuwe projecten te kunnen uitvoeren.”
Covid-19 zorgt voor heel wat uitdagingen, maar het toerisme maakt op dit moment een positieve ontwikkeling door en dat is ook zichtbaar in de plannen van 2022. Want ATA wil volgend jaar een herstel zien van 95 procent, zowel in het aantal verblijfstoeristen als in de Tourism Credits (uitgaven van een bezoeker). Dat herstel wordt gemeten met 2019, het jaar voor de pandemie. Daarnaast is een doel om 3 procent groei te bereiken in de Average Daily Rate. Voor het cruisetoerisme geldt een iets lager herstel: tussen de 31 procent en 77 procent. Om dit herstel te bereiken, ziet ATA mogelijkheden op het gebied van duurzaam toerisme. Daar is onder andere het programma ‘Visitor Flow’ op gericht, dat de bezoeker een nog mooiere ervaring moet bezorgen.
In de plannen voor 2023 staat dat ATA drie doelen heeft: de economische waarde van het toerisme vergroten, Aruba positioneren als gewenste en duurzame bestemming en zorgen dat Aruba als bestemming leidend is. ATA denkt deze doelen te kunnen bereiken door de samenleving meer te betrekken en door bezoekers een betere ervaring te geven als ze op Aruba zijn.
De pandemie heeft wereldwijd voor een grote verandering gezorgd en marketingstrategieën moesten worden aangepast. ATA stelt dat de manier waarop Aruba wordt geprofileerd in het buitenland, van groot belang is om het contact met potentiële bezoekers niet te verliezen. Luchtvaartmaatschappijen zijn daarbij van belang en de Noord-Amerikaanse markt ook. Maar ook de Europese markt en Latijns-Amerika zijn in beeld.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.