Nieuws Curaçao

UPDATE: Levenloos lichaam geborgen, is inderdaad van verdwenen toerist uit Nederland

Screenshot: Èxtra

Het reddingsteam van politie, brandweer en defensie dat op zoek was naar de vermiste Nederlandse toerist Daniel Dresden hebben hem gevonden in het gebied ten zuiden van Seru Bientu. Het lichaam is inmiddels geborgen.

Daniel Dresden ging dinsdag een wandeling maken in de buurt van Jeremi en werd sindsdien vermist. Gisteravond wist men het lichaam te lokaliseren, maar door de duisternis kon men niet bij hem komen. Vanochtend lukte dat wel. Zijn identiteit is vastgesteld, zijn lichaam is voor verder onderzoek naar het ADC-lab gebracht in Willemstad.

Zevenbergen Trail

Het gebied is alleen te belopen via de zogenaamde Zevenbergen Trail, maar de parkorganisatie van Christoffelberg raadt die tocht af zonder kompas en GPS, omdat de kans op verdwalen groot is.

De Zevenbergen Trail is slecht gemarkeerd en de weg naar de trailhead is afgesloten. Vanaf een kleine parkeerplaats moet je bijna drie kilometer lopen voordat je zelfs bij de trailhead aankomt. Onder de Curaçaose zon kan de extra afstand een gematigde wandeling tot een inspannende wandeling maken.

Deel dit artikel