Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Alle passagiers die Aruba verlaten of binnenkomen, worden sinds 1 november gescreend door Interpol. Dat gebeurt via het systeem Radex. Een passagier die verdacht is, zal intensief worden onderzocht.

aruinterpolHet Nationaal Centraal bureau Terrorismebestrijding, Veiligheid en Interpol (NCTVI) maakte dat deze week bekend. Oud-korpschef Dolfi Richardson is directeur van het NCTVI. De instantie werkt samen met het ministerie van Justitie en Sociale Zaken, maar ook met de luchthavenpolitie, Interpol Aruba, Migracion Aruba, Koninklijke Marechaussee, Veiligheidsdienst, Openbaar Ministerie en de kustwacht. Radex is het systeem van de Immigratiedienst.
Gamma IT Solutions is belast met het Border Control Management System van Radex. Doordat het systeem gelinkt is aan de migratiedienst, hebben de medewerkers toegang tot identiteitsdocumenten en reisdocumenten. Hierdoor is het mogelijk om personen te identificeren als mogelijke verdachte en ongewenste personen te stoppen.
De veiligheid van de landsgrenzen is opgenomen in het beleidsplan van het landspakket. Voor het bestrijden van criminaliteit is het essentieel om op basis van informatie te kunnen constateren en uitvoeren. Dat is een taak van het ministerie van Justitie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.