Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - D66-kandidaat Samira Rafaela heeft met haar campagnebezoek aan de eilanden succes gehad. 

Rafaela wint in CNDoor het verlies van haar partij behaalt ze waarschijnlijk geen zetel in het Europees Parlement, maar ze trok veel kiezers in Caribisch Nederland en de andere eilanden naar zich toe. D66 was daardoor de grote winnaar in Caribisch Nederland. Van de 1.827 geldige stemmen kreeg de partij er 1.119, ofwel 61,9 procent, meldt het hoofdstembureau. Rafaela, die een Curaçaose moeder heeft, kreeg op Bonaire 959 stemmen en op alle drie BES-eilanden samen 1.001. Op Sint Eustatius kreeg het CDA de meeste stemmen, maar Rafaela kreeg ook daar twintig van de 159 uitgebrachte stemmen.
De PvdA werd met 8,4 procent (152 stemmen) tweede op de BES-eilanden, op de derde plaats kwam het CDA met 112 stemmen (6,2 procent). Daarna volgen VVD en GroenLinks met respectievelijk 4,7 procent en 4,3 procent.
De opkomst voor de verkiezingen voor het Europees Parlement was zoals verwacht laag. Van de 15.515 stemgerechtigden brachten 1.807 mensen hun stem uit, ofwel 11,6 procent. Op Bonaire was de opkomst 12,2 procent.
De kiescolleges van de BES-eilanden brachten maandag hun stem uit voor de Eerste Kamer. Ook hier was D66 favoriet. Vier van de negen Bonairiaanse stemmen gingen naar deze partij, gevolgd door drie voor PvdA en twee voor GroenLinks. De stemmen kwamen van de MPB (vier), PDB (drie) en UPB (twee). De stemmen van de andere kiescolleges zijn nog niet bekend.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.