Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Alle natuurlijke personen en ondernemingen die actief zijn als geldtransactiebedrijf en niet beschikken over de vereiste registratie, moeten hun activiteiten onmiddellijk staken.

F21 ARU CBADe Centrale Bank van Aruba (CBA) wil boetes gaan uitdelen voor overtredingen en vraagt het publiek die te melden.
CBA is, op grond van de Landsverordening toezicht geldtransactiebedrijven (AB 2003 nr. 60) (Landsverordening), verantwoordelijk voor de registratie van en het toezicht op geldtransactiebedrijven die opereren in en vanuit Aruba. Een geldtransactiebedrijf stuurt en/of ontvangt gelden voor zijn klant. Dergelijke transacties worden meestal gebruikt om geld te sturen naar familieleden die in het buitenland wonen.
Artikel 2 van de Landsverordening bepaalt dat het verboden is om actief te zijn als geldtransactiebedrijf tenzij het geldtransactiebedrijf is geregistreerd in het door de CBA daartoe aangehouden openbare register.
Op grond van artikel 23 van de Landsverordening kan CBA in het geval een geldtransactiebedrijf niet geregistreerd staat, beslissen om formele maatregelen op te leggen, zoals een last onder dwangsom en/of bestuurlijke boete. Ook kan CBA beslissen om aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie. Een overtreding van artikel 2 van de Landsverordening is strafbaar gesteld met een gevangenisstraf van maximaal zes jaar of een boete.
Wie vermoedt dat een natuurlijk persoon of onderneming actief is als geldtransactiebedrijf zonder de vereiste registratie, wordt verzocht CBA hiervan op de hoogte te stellen.
www.cbaruba.org.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.