Nieuws Curaçao

Testresultaten Bonaire, Aruba en Curaçao

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Curaçao

Gisteren zijn er op Curaçao maar liefst drie personen die positief getest waren overleden. Eén persoon overleed op de EHBO, een ander in een verzorgingstehuis en de andere lag op de intensive care. Daarmee komt op Curaçao het totaal aantal doden, sinds het begin van de crisis, op 27 te staan. Daarnaast werden er gisteren 250 mensen positief getest.

Vandaag zijn er op Curaçao 224 mensen positief getest. In totaal werder er 1017 testen afgenomen.

In het ziekenhuis op Curaçao zijn twaalf mensen opgenomen, van wie twee meteen naar de intensive care moesten worden gebracht. In totaal liggen er nu vijftig mensen in het ziekenhuis op het eiland. Dertien daarvan liggen op de intensive care. Ook zijn er weer 27 mensen hersteld.

Het aantal actieve cases op Curaçao is nu 1642.


Aruba

Op Aruba zijn gisteren 652 mensen getest, 83 van hen kregen een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Aruba liggen nu 41 mensen die positief getest zijn. Dertien daarvan liggen op de intensive care. Ook zijn er weer 26 mensen hersteld.

Aruba heeft nu 567 actieve gevallen van Covid-19. In 66 gevallen gaat het om bezoekers van het eiland.


Bonaire

Gisteren zijn er op Bonaire tachtig mensen getest. Het resultaat van 29 mensen is positief.

Er zijn in totaal veertien ziekenhuisopnames door Covid-19. Negen personen zijn opgenomen in het ziekenhuis op Bonaire. Drie daarvan liggen op de afdeling intensieve zorg. Vier personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis op Curaçao en één persoon is overgebracht naar het ziekenhuis op Aruba. Ook zijn er weer 38 mensen hersteld.

Bonaire heeft nu 446 actieve gevallen, drie van de actieve gevallen zijn bezoekers.

Deel dit artikel