Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het Miss Lalie jeugdzorgcentrum (MLC) wordt vóór het nieuwe schooljaar heropend, volgens minister van Justitie Cornelius de Weever.

jeugdzorgDe Weever bracht de Statenleden onlangs op de hoogte van de status van het centrum tijdens de behandeling van de Landsbegroting 2019. Dat meldt The Daily Herald.
De faciliteit was permanent gesloten na de schade van orkaan Irma in 2017, waardoor het eiland geen opvangfaciliteit had voor minderjarigen.
,,De laatste reparaties worden uitgevoerd om te voldoen aan de internationale normen. Deze reparaties worden naar verwachting voor het nieuwe schooljaar voltooid”, aldus De Weever.
,,Het doel van de heropening van MLC is gericht op het aanzienlijk vergroten van de infrastructurele beveiliging, zoals het upgraden van het camerasysteem, het vervangen van de deuren van de veiligheidscellen en het vervangen van de toiletten en gootstenen, maar ook herstel van de schade veroorzaakt door orkaan Irma, bijscholing van het huidige personeel, en verdere ontwikkeling van het huidige onderwijs- en dagprogramma.”
Volgens De Weever is het realistische tijdsbestek om de faciliteit te kunnen heropenen in de zomermaanden van 2019. ,,We wachten nog op de komst van de nieuwe celdeuren van penitentiaire kwaliteit. Hierdoor hebben we ook voldoende tijd om nog openstaande vacatures in te vullen.”
Miss Lalie Center is vernoemd naar wijlen Eulalie Meyers, die al meer dan veertig jaar gevangenen in Pointe Blanche begeleidde. Het centrum is gebouwd voor jongens van 12 tot 18 jaar die met justitie in aanraking zijn gekomen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.