Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - APC, het Algemeen Pensioenfonds Curaçao, is naar nu blijkt de nieuwe eigenaar van Zeelandia Office Park.
zeelandiaDat wordt desgevraagd bevestigd door de woordvoerder van APC. Het werd al een tijd terug aangekocht, aldus de zegsman.
Het opvallende kantorencomplex op de hoek Schottegatweg Oost en de Kaya W.F.G. ‘Jombi’ Mensing, omgeven met grasvelden, werd eind jaren 80 begin jaren 90 gerealiseerd door een private partij.
Verschillende prominente bedrijven vinden er onderdak, waaronder Ernst & Young, Intertrust Group, Banco Provincial en Blue Bank. ZCC Investments nv was tot voor kort de eigenaar van panden en terrein. Van deze vennootschap is Edwin van Wilsum directeur, terwijl Peter Hagenaars optrad als propertymanager. ZCC Investments werd in 1994 opgericht.
Op de website van APC is te zien dat het restaurant, het voormalige TuTu Tango, momenteel te huur staat. Deze locatie wordt aangeboden als ‘uitermate geschikt voor een restaurantfunctie’ die overdag ontbijt en lunch kan aanbieden aan de medewerkers van de vele kantoren en bedrijfsgebouwen in de omliggende omgeving.
Door het pensioenfonds is geen actieve publiciteit gegeven aan de overname van Zeelandia Office Park, maar volgens de woordvoerder timmert APC flink aan de weg en is dit goed voor de economie van Curaçao. In de nabijheid van Zeelandia realiseert APC ook de bouw van een modern kantorengebouw op de hoek Schottegatweg en de Asteroïdenweg. De oplevering hiervan staat gepland voor december 2021. APC is ook eigenaar van het voormalige KPMG-gebouw langs de Emancipatie Boulevard, waar tegenwoordig het Hof van Justitie (tijdelijk) huisvest.
Het APC verzorgt het pensioen van ongeveer 22.00 overheidsdienaren en gewezen overheidsdienaren, onder wie circa 10.500 gepensioneerden. Het fonds investeert de ontvangen pensioenpremie lokaal en in het buitenland. Dit gebeurt voornamelijk in obligaties, hypotheken, aandelen maar ook in onroerend goed. Per eind 2019 bedroegen de vastgoedbeleggingen 134 miljoen gulden. Binnenkort wordt de publicatie van de APC-jaarcijfers 2020 verwacht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.