Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De portefeuille van de afgelopen woensdag afgetreden MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is nu verdeeld in een ‘G’ en apart een ‘MN’.

gmnDe bewindsman van Financiën, Javier Silvania (MFK), zal voorlopig zijn belast met het gedeelte dat betrekking heeft op de volksgezondheid (=G). En zijn partijgenoot premier Gilmar Pisas zal de komende tijd Milieu en Natuur (=MN) erbij doen.
Officieel is Silvania nu minister van GMN en Pisas minister GMN ad interim, zo is deze week besloten door de Raad van Ministers. Als het om het ondertekenen van stukken gaat, zal de handtekening van Silvania eronder komen te staan.
Hoewel er geen mededeling over zijn gedaan, zal gezocht worden naar een meer permanente vervanger van Pietersz-Janga, die na haar bezoek aan de gouverneur verklaarde ‘naar huis te gaan’. Dat proces neemt de nodige tijd in beslag, aangezien een kandidaat voor het ministerschap een heel screeningsproces moet doorlopen, alvorens als nieuwe bewindspersoon te kunnen aantreden.
Intussen heeft Silvania zijn handen vol aan het G-deel van de portefeuille. Gisteren had hij een onderhoud met de Curaçaose Huisartsenvereniging (CHV) en vandaag met het Curaçao Medical Center (CMC). Over de situatie bij CMC wil Silvania binnenkort in debat met de Staten.
De minister kondigt voorts aan volgende week de Capriles Kliniek te bezoeken en ook maakt hij binnenkort een afspraak met de in het ziekenhuis werkzame medisch specialisten over de onlangs wettelijk vastgelegd normering van topinkomens.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.