Nieuws Curaçao

Gerrit Schotte eist gezag over zijn kinderen na opsluiting moeder Cicely van der Dijs

Archief: Cicely van der Dijs en Gerrit Schotte tijdens behandeling zaak Babel

WILLEMSTAD – Gerrit Schotte eist het eenhoofdig gezag over zijn kinderen nu hun moeder haar straf uitzit in de SDKK-gevangenis. Dat maakt de Amigoe bekend. Volgens de krant is de wens van de oud-premier een trucje om zelf uit de gevangenis te blijven.

Cicely van der Dijs moet negen maanden zitten voor haar rol in zaak Babel, waar zij zich schuldig had gemaakt aan onder andere witwassen. Schotte heeft al gezeten in de zaak Babel, maar loopt kan opnieuw naar de gevangenis te gaan als hij geen 1,8 miljoen gulden kan ophoesten die het OM van hem verlangd in de ontnemingszaak na Babel. Er wacht hem dan drie jaar celstraf.

De krant schrijft dat het een doorn in het oog van Van der Dijs is dat haar ex-man nu misbruik van de situatie maakt. “Hij kijkt naar zijn eigen belangen”, citeert de krant. “Hij wil garanderen dat hij niet vast komt te zitten.”

Zelf deed Van der Dijs verschillende pogingen om het uitzitten van haar straf te voorkomen middels schorsing en uitstelverzoeken. Die zijn telkens afgewezen.

Vermoedelijk komt Cicely van der Dijs in februari 2023 alweer vrij, als zij twee-derde van haar straf heeft uitgezeten.

Deel dit artikel