Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Algemene Zaken en Minister President
 

Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Geplaatst op 14 04 2021

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagavond 14 april online gesproken met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement Geneeskunde & Gezondheidszaken, met de verantwoordelijke voor de vaccinatiecampagne op Curaçao en met de directeur van het Curaçao Medical Center over het toenemende aantal coronabesmettingen en het vaccinatieprogramma op het eiland.

De afgelopen maanden is de verspreiding van het coronavirus en de druk op het ziekenhuis op Curaçao sterk toegenomen. Om de huidige uitbraak in te dammen en de druk op de zorg te verminderen, wordt ingezet op het opschalen van het vaccinatieprogramma. De ambitie is om in tien dagen 85% van de volwassen bevolking de eerste prik van een vaccin te bieden. Ook op Bonaire en Aruba is de verspreiding van het coronavirus sterk toegenomen.

Tijdens de videogesprekken werd gesproken over hoe er met de huidige uitbraak wordt omgegaan en de voortgang van het vaccinatieprogramma.

Door middel van telefoon- en online gesprekken en waar mogelijk werkbezoeken, informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie.