Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Afgelopen week is de speelplaats bij Kolegio San Luis Bertran in Rincon feestelijk geopend in het bijzijn van vele kinderen die actief betrokken zijn geweest bij de herinrichting van de speeltuin.

bonspeeltuinDe overwoekerde speeltuin is veranderd in een veilige, vriendelijke en kleurige speelplaats waar alle kinderen kunnen samenspelen.
Dave Ensberg-Kleijkers, directeur bestuurder van Jantje Beton, en Regiline Sambo, teamleider bij Zorg en Jeugd Caribisch Nederland ( ZJCN), waren bij de opening aanwezig. Jantje Beton, hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen, is sinds 2021 betrokken bij de herinrichting van deze speeltuin. Op basis van wensen en ideeën van kinderen is er een ontwerp gemaakt door Bodifée Design. Zij heeft rekening gehouden met de mogelijkheid dat er zowel kinderen met als zonder een beperking samen kunnen spelen. De speelplek is hiermee de eerste inclusieve speelplek op Bonaire.
,,Vanuit Jantje Beton vinden we het heel belangrijk dat in het Koninkrijk der Nederlanden speelplekken worden ontwikkeld. De mogelijkheden om te spelen en te bewegen in de eigen woonomgeving zijn op Bonaire beperkt. Terwijl dit juist zo belangrijk is om je als kind gezond te ontwikkelen”, aldus Ensberg-Kleijkers. Volgens Sambo maakt spelen kinderen vaardiger in bewegen en is het een sociale activiteit. ,,Ook komen mensen uit de gemeenschap op die plek samen waar ze elkaar kunnen ontmoeten. VWS is erg blij me de renovatie van deze speeltuin, ook gezien de ligging bij het Cruyff Court en de school”, aldus Sambo.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.