Nieuws Curaçao

Ziekenhuis Curaçao stelt niet-dringende operaties uit

WILLEMSTAD – Maandag en dinsdag zullen alle niet-dringende operaties worden afgezegd. Patiënten zullen gebeld worden voor een nieuwe afspraak. Het CMC zal na dinsdag laten weten of het nodig is door te gaan met het afzeggen van afspraken.

Tot zondagmiddag zijn er in totaal 23 patiënten opgenomen met COVID-19 gerelateerde problemen. Twaalf mensen zijn op de intensive care geplaatst. Van de 23 patiënten zijn er vier uit Bonaire gekomen omdat het ziekenhuis daar de stroom patiënten niet aan kon.

bol

De intensive care is inmiddels compleet ingericht als een COVID-afdeling en alle IC-patiënten die daar waren zijn overgebracht naar een andere afdeling.

De artsen zien een stijging in jonge patiënten tussen de 30 en 40 jaar, iets wat nog niet eerder is gebeurd. Dit zou mogelijk verband kunnen hebben met de Britse variant.

Het ziekenhuispersoneel ziet ook een stijging van mensen die direct naar de eerste hulp komen zonder contact te hebben gehad met hun huisarts. Het CMC vraagt de gemeenschap om dit niet te doen en eerst contact op te nemen met de huisarts. Dit om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

bol

Deel dit artikel