Nieuws Curaçao

‘Airbubble’ Bonaire – Curaçao komt aanstaande vrijdag te vervallen

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna maakte gisteren in een persconferentie bekend dat Curaçaoënaars vanaf vrijdag 4 september niet meer zonder beperkingen naar Bonaire kunnen vliegen.

Tussen de twee eilanden bestond een zogenaamde ‘air bubble’ omdat er lange tijd nauwelijks coronabesmettingen op beide eilanden waren.

Vanaf nu moeten alle mensen die vanaf Curaçao naar Bonaire vliegen veertien dagen in quarantaine.

Besmettingen Bonaire

Op Bonaire zijn dinsdag twee nieuwe besmettingen geregistreerd. Daarmee zijn er momenteel vier mensen besmet, vijf mensen die eerder waren besmet zijn inmiddels hersteld.

Niemand op het eiland is overleden aan Covid-19. Volgens Rijna is het virus op het eiland actief, vandaar dat hij maatregelen heeft getroffen.

Europa

Passagiers uit Europa naar Bonaire worden vanaf 4 september alleen toegelaten als ze minstens 72 uur van tevoren een coronatest hebben gedaan, waarvan de uitslag negatief is. Zo niet, dan moeten ze in centrale quarantaine.

Restaurants op Bonaire mogen niet meer dan 25 mensen ontvangen. Verder zijn alle dans- en muziek evenementen op Bonaire verboden. Scholen blijven voorlopig gewoon open.


Lees ook:

Deel dit artikel