Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Surfing Association (CSA) organiseerde de derde golfsurf-wedstrijd van het jaar voor de ‘Curaçao Surfing Champ’-trofee. Op de vroege ochtend van tweede Kerstdag stond een groep van achtentwintig surfers klaar om het water in te gaan. Er heerste een ontspannen kerstsfeer op het strand van Playa Canoa waar deelnemers en toeschouwers samengekomen waren voor dit event. En met een niet al te grote, maar wel lekkere deining in de Caraïbische zee, was het ‘surf’s up’ op de noordkant. Na iedere ‘heat’ van ieder vijftien minuten, gingen er steeds twee van de vier surfers door naar de volgende ronde tot er uiteindelijk vier overbleven in de finale.

F06 Surfkampioen Pl Canoa succes 1De damesdivisie was dit keer met acht deelneemsters goed vertegenwoordigd. In de finale, waarbij het voornamelijk ging om de tweede en derde plek, was de strijd tussen Evita Ross, Emma van der Huls en Rocio Robirosa-van der Huls. Emma, de jongste deelneemster (11), eindigde op de vierde plaats, maar liet zien dat ‘dit er eentje is om in de gaten te houden’. Robirosa-van der Huls werd tweede en Ross derde. Tiara van der Huls (16 jaar) stak met kop en schouders boven de rest van de deelnemers uit. Zij behaalde de eerste plaats en liet wederom zien waarom zij volgend jaar aan enkele professionele wedstrijden op het hoogste niveau zal deelnemen. Net als dit jaar zal zij ook in 2023 opnieuw Nederland gaan vertegenwoordigen op de World Surfing Games en de European Surfing Championships. Maica Levenbach, bondscoach van het Nederlandse surfteam was ter voorbereiding van Tiara’s internationale deelnames aanwezig bij de surfwedstrijd op Curaçao. Hij heeft de organisatie ook ondersteuning gegeven bij de technische aspecten van het jureren en natuurlijk ook rondgekeken op zoek naar andere opkomende talenten op het eiland.

In de herenfinale stonden Bart Eekhof, Jordy de Laat, Tico Christiaan en Michiel van der Huls tegenover elkaar. Eekhof en van der Huls hadden beiden evenveel punten bij aanvang van deze laatste wedstrijd van het jaar, daarom was dit event bepalend voor wie de ‘Curaçao Surfing Champ’-trofee mee naar huis zou nemen. Eekhof was gelijk goed op dreef en alleen De Laat kon hem nog bijhouden, maar vlak voor het einde had De Laat het nakijken toen hij zag dat Eekhof precies op de juiste plek voor een perfecte golf zat. De ervaren surfer liet zich deze kans niet ontgaan en wist hiermee zijn positie te verzekeren en behaalde de eerste plaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Christiaan en van der Huls, maar omdat van der Huls op het allerlaatste moment een stomme overtreding beging werd hij gediskwalificeerd en ging de derde plaats naar Christiaan. Bij het bodyboarden werd Carlo Mau-A-Sam eerste en daarmee eindigde hij ook als beste bodyboarder van het jaar. De tweede plaats ging naar Rudolph Beaujon en derde plaats naar Elliot Romijn. Naast de serieuze wedstrijden was er tijdens deze speciale ‘Christmas edition’ ook een ludieke ‘tag-team’ sessie. Hierbij streden alle deelnemers in willekeurige teams voor leuke prijzen. De surfers werden beoordeeld op originele en gekke trucs, maar alleen als ze daarbij ook hun kerstmuts wisten op te houden. CSA streeft ernaar om drie events per jaar te organiseren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.