Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Aruba laat vanaf vandaag tot 31 maart geen bezoekers meer toe, om corona-verspreiding te voorkomen. Dat geldt ook voor mensen uit andere Caribische eilanden. Het verbod strekt daarmee verder dan de vliegverboden van de andere Nederlands-Caribische eilanden die nog wel regionaal luchtverkeer toelaten.

aruba sluit grenzenHet betekent verder dat Aruba ook de bezoekers uit de Verenigde Staten weert en daarmee tijdelijk haar grootste toerismemarkt verliest.

Sharline Koolman van Directie Volksgezondheid zegt dat er opnieuw gesprekken zijn geweest met Nederland over eventuele hulp. ,,Nederland zit zelf ook in een situatie dat ze niet snel hulp kunnen sturen in de vorm van personeel. Die hebben ze zelf nodig.” Het departement heeft een oproep gedaan aan gepensioneerde artsen en verplegers om een reserve-team te hebben op het moment dat het nodig is, aldus Koolman.

Aruba is ook van Colombia afhankelijk voor medische zorg, vooral operaties. Dat land heeft nu haar grenzen dicht gedaan. ,,Dat was voor ons ook een verrassing”, aldus de premier, die zegt dat Arubanen die echt naar het buitenland moeten voor zorg met de air-ambulance kunnen gaan.

De regering riep zondag overheidsdiensten op om alles te doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daar is volop gevolg aan gegeven.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.