Code geel voor Curaçao vanwege slecht weer in verband met tropische storm Gonzalo - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Algemene Zaken en Minister President
 

Code geel voor Curaçao vanwege slecht weer in verband met tropische storm Gonzalo

Geplaatst op 25 07 2020

WILLEMSTAD – Zaterdag 25 juli heeft de Rampenbestrijdingsorganisatie vergaderd met de Meteorologische Dienst van Curaçao om de laatste ontwikkelingen in verband met tropische storm Gonzalo die Curaçao nadert, te bespreken. Sinds afgelopen donderdag zijn de verschillende eenheden die deel uitmaken van de organisatie bijeen gekomen om de verschillende voorzorgsmaatregelen vast te stellen die genomen moeten worden in het kader van het mitigeren van enige ramp die voort kan komen uit deze tropische storm. Op basis van de vergadering van vandaag is de Meteorologische Dienst overgegaan tot het aankondigen van een waarschuwingsbericht code geel voor slecht weer, die nu van toepassing is voor Curaçao.

Tijdens de vergadering waren ook Premier Eugene Rhuggenaath en Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito aanwezig om essentiële besluiten te nemen rondom de mogelijke impact die het slechte weer met zich meebrengt. Onder andere is het Politiekorps geïnstrueerd om direct contact te nemen met organisaties die evenementen of grote activiteiten (o.a. op zee en aan de kust), gepland hebben voor de komende 24 uur. Daarnaast vraagt de brandweer iedereen om thuis ook de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. In principe gaat de waarschuwing in dit geval om  losse voorwerpen die weg kunnen waaien in de tuin of de nabije omgeving. Bovendien wordt er gevraagd om extra op te letten in het verkeer, omdat bijvoorbeeld verkeerslichten uit kunnen vallen bij veel regen. De Rampenbestrijdingsorganisatie zal naar behoren communiceren met de gemeenschap op het moment dat er andere voorzorgsmaatregelen getroffen moeten worden in het kader van gezondheid en veiligheid.

De Regering van Curaçao vraagt de gehele gemeenschap om de informatie te volgen die de Meteorologische Dienst zal uitgeven. Zo blijft u  op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wordt verzekerd dat op elk moment de te nemen acties veilig en verantwoord zijn voor iedereen.