Het bedrijf Halix in Leiden mag de coronavaccins van AstraZeneca gaan produceren voor Nederland en de andere landen in de Europese Unie. De fabriek is vrijdag goedgekeurd door de toezichthouder, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). De goedkeuring betekent dat er meer vaccindoses beschikbaar komen.
Volledig scherm
Het bedrijf Halix in Leiden mag de coronavaccins van AstraZeneca gaan produceren voor Nederland en de andere landen in de Europese Unie. De fabriek is vrijdag goedgekeurd door de toezichthouder, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). De goedkeuring betekent dat er meer vaccindoses beschikbaar komen. © Hollandse Hoogte / EPA

TERUGLEZEN | 7644 nieuwe coronagevallen, weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen

VIDEOTussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7644 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met de voorgaande twee dagen. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal gestegen, net als de dag ervoor. Het aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2221, 29 meer dan op donderdag. Dat is het hoogste aantal sinds 3 februari. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. NS-conducteur Marian: ‘Ik wil geen pepperspray, maar een coupé vol fatsoenlijke mensen’
    PREMIUM
    Zinloos geweld

    NS-conducteur Marian: ‘Ik wil geen pepper­spray, maar een coupé vol fatsoenlij­ke mensen’

    Het openbaar vervoer staat zaterdag om 22.30 uur drie minuten stil nadat vorig weekeinde wéér een conducteur in elkaar werd geslagen. Spugen, dreigementen en messentrekken: het werk van het NS-personeel is er de afgelopen jaren niet leuker op geworden. Hoofdconducteur Marian Boellaard vertelt over de dagelijkse incidenten waar zij en haar collega’s mee van doen hebben. ,,Ik heb een dikke huid gekregen, maar je blijft ook maar een mens.’’