Nieuws Curaçao

Nationale archieven Curaçao en Nederland gaan samenwerken

Staatssecretaris Gunay Uslu en de Curaçaose minister Ornelio Martina ondertekenen nieuw Memorandum of Understanding (MoU) - foto Nationaal Archief

DEN HAAG – De Nationale Archieven van Curaçao en Nederland gaan samenwerken om archieven op Curaçao en Caribisch Nederland te digitaliseren en de scans duurzaam en veilig te bewaren in een speciaal voor hen gereserveerd deel van het e-depot. 

Van daaruit kunnen de scans op termijn ook op de websites van het Nationaal Archief van Curaçao en Caribisch Nederland getoond gaan worden en worden de archieven direct toegankelijk voor het publiek.

bol

De afspraken zijn door de Nederlandse staatssecretaris Gunay Uslu en de Curaçaose minister Ornelio Martina vastgelegd in een nieuw Memorandum of Understanding. 

Na de ondertekening brachten de bewindslieden een bezoek aan de educatiestudio van het Nationaal Archief. Daar worden de nieuwste faciliteiten voor online lessen gegeven. 

Zij hebben een les over Curaçao bestudeerd en in beeld en geluid contact gelegd met het Nationaal Archief Curaçao, van waaruit schoolklassen ook aan deze les kunnen deelnemen.

bol

Deel dit artikel