Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Zorgen om ecoresort Sint Willibrordus

door Op 02-02-2021

Inwoners van Sint Willibrordus en milieubewegingen maken zich zorgen over het ‘ecoresort’ dat Janssen de Jong gaat aanleggen bij Rif St. Marie. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. In reactie hierop hebben de directeuren van het bouwbedrijf laten weten dat in het project de unieke natuur en cultuur juist centraal staan en dat het uitgangspunt is dat het past bij de omgeving. 

In een periode van zes tot acht jaar staat zullen er 450 wooneenheden worden gebouwd, dit gaat om hotelkamers en een winkelcentrum. Het streven is om in september te beginnen met de eerste fase van het Dormio Eco Resort, van 150 units.


Meningen van de lezer
  1. Jan Sierhuis   Op   02-02-2021 om 13:07

    Het is een ongerept, prachtig stuk Curaçao, dat beschermd zou moeten worden. Dat is het niet, dus dan is de ‘second best’ optie een gecontroleerde ontwikkeling die rekening houdt met de natuurwaarden. En dat vereist een krachtig overheidsbeleid en toezicht. En dat zie ik niet gebeuren. Eenmaal de investering is gedaan heerst de $ en niet de natuur!

    • Bert Nooren   Op   07-02-2021 om 14:12

      Ik vind het eerlijk gezegd problematisch. Dit betekend werkgelegenheid, inkomen voor inwoners. Ik lees in de krant, dat sommige onderwijzers nog steeds zorgen, dat kinderen gegeten hebben, voordat de les begint. Wat niet zou moeten gebeuren is, dat buitenlandse bedrijven hier hoogbouw gelijk Costa de Sol of Vlaamse kust creëren. De regering moet natuurlijk wel een plan hebben inderdaad en eventueel onteigenen als dit echt niet kan.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *