Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

George Maduro en Tula centraal bij 5 mei viering

door Op 24-04-2023

Bevrijdingsdag krijgt voet aan de grond op Curaçao. Dit jaar is het thema ‘Staand op de schouders van Tula en George Maduro, cultuur van de Vrede uitdragen’. Dit jaar herdenken we dat de slavernij 160 jaar geleden is afgeschaft. Daarom verbindt het Comité Cultuur van de Vrede deze twee vrijheidsstrijders op 5 mei met elkaar.  De strijd van Tula en George Maduro moet volgens de organisatie onze inspiratiebron zijn om een cultuur van vrede na te streven zodat oorlog en onderdrukking  verbannen wordt. Het comité heeft kunstenares Ilona de Windt gevraagd een schilderij te maken rond het thema. Op 5 mei zal het kunstwerk worden onthuld op de Plasa di Pas aan de Schout bij Nacht Doormanweg.

Sinds vorig jaar heeft het Comité Cultuur van de Vrede de 5 mei viering op Curaçao geïntroduceerd.  De viering bestaat uit het hijsen van drie vlaggen door de scouting en het uitbrengen van een heildronk. Miguel Goede zal dit keer een inspirerende toespraak houden. Ook zal er muziek zijn. Het evenement is van 10.00 tot 12.00 uur. 

Traditioneel herdenkt de regering op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bij het monument op Waaigat. Vorig jaar was het historisch toen de namen van 176 Curaçaoënaars die ook slachtoffers zijn geworden in de Tweede Wereldoorlog op een gedenkplaat zijn bij geplaatst. 

 


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *