Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - San Nicolas krijgt prioriteit met ruimtelijke ordening, om het gebied aantrekkelijk te maken voor toerisme. Toerisme-minister Dangui Oduber presenteerde deze week de komende projecten in Baby Beach, Rodgers Beach en Seroe Colorado.

F18 ARU verdere ontwikkeling Baby BeachDe San Nicolas Business Association (SNBA) was daarbij aanwezig, om de belangen van San Nicolas te behartigen. De plannen zijn gericht op het vernieuwen van de twee stranden. Daarbij wordt rekening gehouden met de natuur, de wet op de Ruimtelijke Ordening en duurzaamheid.

Fase 1 van het project bij Baby Beach is vorig jaar afgerond. Fase 2 gaat nu beginnen en de planning is dat dit eind dit jaar klaar is. Daar hoort een openbare aanbesteding bij die de minister binnenkort zal aankondigen. In fase 2 moet onder andere de schildpaddenmuur meer naar achteren worden geschoven, zodat het strand groter wordt. Er komt ook meer wit zand op het strand.

Het renovatieproject van de trap van Rodgers Beach is volgende maand klaar. De minister geeft aan dat deze trap belangrijk om toegang te krijgen tot het strand. Rodgers Beach krijgt ook een nieuwe parkeerplaats, net zoals bij Baby Beach. Daar horen ook een horecafaciliteit en toiletten bij, om het de strandbezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Andere plannen zijn om op het strand faciliteiten aan te brengen zodat er beachsporten kunnen worden beoefend, zoals beachtennis en beachvolleybal. Palmbomen - die nog moeten worden geplant - zullen voor de nodige schaduw zorgen.

Aruba Tourism Authority (ATA) en het Tourism Product Enhancement Fund (TPEF) financieren de projecten, zegt Oduber. Een speciale infrastructuurcommissie, die door het ministerie van Toerisme wordt geleid, gaat met Directie Informatie en Planning (DIP) en Dienst Openbare Werken (DOW) aan de slag om het beleid van deze stranden te implementeren.

Minister Oduber geeft prioriteit aan het ontwikkelen van dit gebied, omdat dit voor het toerisme van belang is. Daarom komt er ook een boetiekhotel in het gebied. San Nicolas moet verder worden ontwikkeld, zodat het gebied meer mensen aantrekt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.