Curaçao SDG Action Week: een week met focus op duurzame globale doelen (SDGs) - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Algemene Zaken en Minister President
 

Curaçao SDG Action Week: een week met focus op duurzame globale doelen (SDGs)

Geplaatst op 21 09 2020

WILLEMSTAD – De Curaçaose Nationale Commissie voor de Agenda 2030 en de Doelen voor Duurzame Ontwikkeling organiseert, gefaciliteerd door de Curaçaose Overheid de eerste editie van “Curaçao SDG Action Week” die plaatsvindt van 28 september tot 2 oktober 2020. Een week, vol met volledig virtuele sessies die onderwerpen behandelen gerelateerd aan Doelen voor Duurzame Ontwikkeling (Sustainable Development Goals – SDGs) voor Curaçao. De algemene bevolking krijgt de mogelijkheid om deel te nemen en meer te weten te komen over SDGs, hoe ver we zijn en wat de doelstellingen voor Curaçao zijn.

Vijf jaar geleden is de hele wereld akkoord gegaan met de “Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling” die geconcentreerd is op 17 Doelen voor Duurzame Ontwikkeling (SDGs). De agenda omvat een Actieplan gericht op Mensen, de Planeet, Voorspoed en Vrede dat gerealiseerd moet worden door samenwerking tussen partners. De principiële missie is om de kwaliteit van leven te verbeteren en de wereld te transformeren, zonder iemand achter te laten.

Ook Curaçao heeft zich vastgelegd om de Doelen voor Duurzame Ontwikkeling te verwezenlijken. Om dit proces lokaal te initiëren heeft de Ministerraad in 2018 de “Roadmap for SDG Implementation” goedgekeurd en zo het kader van doelstellingen gepresenteerd om vooruit te komen in de duurzame ontwikkeling van Curaçao. De SDG Roadmap voor Curaçao focust op 6 prioriteiten: Armoedebestrijding (SDG 1), Verbeteren van Gezondheid en Welzijn (SDG 3), Kwaliteitseducatie (SDG 4), Duurzame Energie (SDG 7), Economische groei en fatsoenlijk werk (SDG 8) en Onderwaterleven (SDG 14).

“Curaçao SDG Action Week” mag rekenen op de expertise van lokale en internationale sprekers tijdens verschillende interessante panels en virtuele sessies. Enkele sprekers die deel uitmaken van het programma zijn de coördinator van SDG Nederland Sandra Pellegrom, coördinator van SDG Aruba Jocelyne Croes, Directeur van Global Island Partnership Kate Brown, vertegenwoordiger van het Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma (UNDP) op Trinidad en Tobago Randi Davis en regionale coördinator van UNESCO voor educatie Faryal Khan. Er zullen diverse presentaties zijn in samenwerking met verschillende Ministeries waarin uitgewerkt wordt hoe de nationale prioriteiten van Curaçao voldoen aan de Agenda 2030 en SDGs, Ook zullen er virtuele ronde-tafelsessies zijn waar personen input kunnen geven zodat elke lokale persoon of instantie bij kan dragen aan de lokale implementatie van de globale doelen.

De Implementatie van de Agenda 2030 en de SDGs zijn de verantwoordelijkheid van de gehele gemeenschap. Daarom nodigt de Nationale Commissie voor SDG op Curaçao alle overheidsafdelingen, lokale bedrijven, sociale organisaties, jeugdorganisaties en alle geïnteresseerden uit om zich in te schrijven om deel te nemen.

Registratie is mogelijk via de Facebook-pagina: SDG Curaçao 2030. Bezoek voor meer informatie onze website www.curacao2030.cw. Ook kan contact met ons gezocht worden via Instagram of één van onze virtuele platforms.