Herdenking Mgr. Julio Henriquez - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport
 

Herdenking Mgr. Julio Henriquez

Geplaatst op 22 09 2020

WILLEMSTAD – Zondag 20 september is de geboortedatum van Mgr. Julio Henriquez die al geëerd is met een school en een plein met zijn naam. De overheid heeft de geboortedatum van Mgr. Julio Henriquez herdacht door de vlag tot zijn eer te hijsen. Mgr. Julio Henriquez was de eerste op Curaçao geboren pastoor, die van 1954 tot 1994 als pastoor gewerkt heeft in de Parochie van San Dominico in Montaña.

Mgr. Henriquez staat voor Respect, Discipline en Principes: Waarden waar onze gemeenschap nog altijd aandacht aan moet geven. De Curaçaose overheid heeft geconstateerd dat het naambord op het plein kapot was en heeft ter gelegenheid van de geboortedatum van Pastoor Henriquez een nieuw naambordje op het plein geplaatst. Het is belangrijk dat het volk helpt bij het zorgen voor straatmeubilair om zo eer te betonen aan degenen die geholpen hebben bij de opbouw en vorming van ons volk. Ook wil de Curaçaose overheid de Maristella VSBO-school bedanken, die het plein geadopteerd heeft om het schoon te houden.

Bij deze gelegenheid is de Curaçaose overheid gekomen met een initiatief om vanaf zaterdag 18 september 2020 de vlag te hijsen op het plein. De vlag werd gehesen in aanwezigheid van de Premier in zijn functie van Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport Eugene Rhuggenaath, Minister van Verkeer, Vervoer & Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito en directeur van de sector Cultuur & Sport Lizette Sambo-Velder. Ook op zondag 20 september 2020 is de vlag op Plaza Julio Henriquez gehesen ter herdenking van zijn geboortedatum.

De “Sint Domincusgroep” van de Antilliaanse Scouting was belast met het hijsen en strijken van de Curaçaose vlag. De Curaçaose overheid bedankt de “Sint Domincius Groep” voor deze mooie daad. Het idee van de overheid is om in de nabije toekomst onze vlag continu op dit plein te laten wapperen, ook als symbool voor het moment dat de vlag in 1984 voor het eerst gehesen werd. Dat was ook de eerste keer dat de Curaçaose vlag voor het volk van Bandariba gehesen werd.

De Curaçaose overheid roept het volk van Bandariba op om samen voor het plein te zorgen en eer en respect te tonen voor wat van ons is en nog meer om de principes en waarden van Mgr. Julio Henriquez te eren.