Nieuws Curaçao

Fokker F70 van Jet Air in Nederland voor grote beurt

Fokker F70 van Jet Air in Nederland voor grote beurt
Foto’s: Angel Bernal

Een Fokker F70 van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij JetAir is op dit moment in Nederland voor zijn tweejaarlijkse C-check.

De afstand naar Fokker Techniek in Woensdrecht moet in verschillende etappes gedaan worden, om die reden vloog het toestel via de koude bestemmingen Canada, Groenland en IJsland.

Vorig jaar mei was de laatst gebouwde Fokker F70 aan de beurt voor groot onderhoud. Die machine is 24 jaar oud en heeft er al 34.000 vlieguren opzitten.

De productie van de Fokker 70 werd in 1996 beëindigd, toen de Nederlandse vliegtuigbouwer failliet ging. In totaal werden er, inclusief het prototype, slechts 48 exemplaren van de kleinere variant van de Fokker 100 gebouwd.

Jet Air Caribbean

De Fokker F70’s van Jet Air Caribbean heeft 80 zitplaatsen en vliegt vanuit Curaçao naar onder andere Sint Maarten, Jamaica, Haïti, Medellín in Colombia en de Dominicaanse Republiek. Afgelopen week werd bekend dat vanaf april ook op Paramaribo in Suriname wordt gevlogen

Jetair Caribbean is een particuliere commerciële luchtvaartmaatschappij gevestigd op Curaçao die lijn- en chartervluchten aanbiedt van/naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Opgericht als United Caribbean Airlines, een chartermaatschappij in 2006 en het aanvragen van haar commerciële AOC in 2018 die werd goedgekeurd in november 2019.

De Jetair-vloot bestaat uit 2 F70-vliegtuigen.


Deel dit artikel