Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een delegatie van de International Panel on Deltas and Coastal areas (IPDC) bezocht vorige week Curaçao, naar aanleiding van een conferentie die werd gehouden omtrent klimaatverandering.

mangrovepark 1In het kader van dit bezoek werd het Curaçao Rif Mangrove Park bezocht. In het park werd de delegatie rondgeleid en kregen de deelnemers van de parkrangers uitleg over de bijzondere flora en fauna. Ook legden zij uit hoe essentieel de mangroven zijn als het gaat om natuurbehoud en veiligheid. De mangroven hebben een belangrijke functie als het aankomt op de bescherming van de koralen. Daarnaast beschermen de mangroven het eiland tegen overstromingen, en vormen ze een onmisbare broedplaats voor vissen en vogels.
Het biologisch onderzoeksinstituut Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi), de beheerder van het park, is een stichting zonder winstoogmerk die sinds 1955 actief is op Curaçao. De organisatie begon als marien- biologisch onderzoeksinstituut, maar is zich in de loop der jaren ook gaan richten op het beheer van natuurparken en natuur- en milieueducatie. Het doel van de conferentie was om leiders en experts van de Caribische eilanden samen te brengen, en te bespreken hoe IPDC de Caribische regio kan ondersteunen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.